•  
  •  

 

Invited Design Competition 2016

The idea of ​​the project is to configure a real “two faces” architecture and in particular:

- a front street aligned facade with an urban homogeneous treatment,  a typically Parisian facade using a sober vocabulary

- as a counterpoint, a more fragmented and deconstructed courtyard façade on the south, characterized by wide terraces, recessing as one moves up the floor levels in a cascading pattern and in visual extension with the mature trees and  green garden on the adjoining plot.

  • LOCATION : Passage Dubail – Paris 10th
  • CLIENT : VILOGIA social landlord
  • DESIGN TEAM : B+C Architectes
  • BRIEF: Restructuring of a building used for parking in a social residence of at 66 housing units – certified NF Habitat HQE
  • AREA : 2 148 m²
  • TOTAL COST : 3,6 M €

 

 

 

 

Posted in competition, projects