•  
  •  
  •  
  •  

 

The brief concerns the creation of a new synthetic football field in replacement of the existing grass pitch with the construction of a new building including changing rooms, clubhouse, the site construction being carried out without disruption of adjoining sport activities.
Taking advantage of the existing topography, the “semi-encased” volume in the existing embankment minimized its visual impact in the landscape environment of the Alfred-Marcel Vincent Sports Park. The embankment also provides enhanced thermal and acoustic insulation for the south-east side façade.
The roof of the building is treated as an accessible terrace open to the public from above, with a natural separation between the public and players, offering large panoramic views of the ground and the city.

  • LOCATION : rue Rabelais – 93190 Livry-Gargan (FR)
  • CLIENT: City council of Livry-Gargan (93)
  • DESIGN TEAM: B+C Architectes team leader
  • BRIEF: construction of new changing rooms, football pitch and 150 seat stand, certified FFF (French Football Federation)
  • BUILT AREA: 233 m²
  • COST1,6 M €